Kilometer Kampioen 2015

De Kilometer Kampioen is in 2015 voor het eerst georganiseerd. Het is toen bedacht als éénmalig evenement om het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl te vieren. 70 treinreizigers gingen de uitdaging aan om in 24 uur zo veel mogelijk kilometers te maken.

Bij deze eerste editie mocht je ieder traject maximaal één keer afleggen, uitgezonderd Zwolle - Meppel en Roermond - Sittard. Op papier had Matthias Huijgen de beste planning met 1635 kilometer. Maar het zat hem niet mee: al direct zijn eerste aansluiting ging verloren. Bob Landman wist de wedstrijd te winnen met 1593 kilometer, en werd daarmee uitgeroepen tot meest fanatieke treinreiziger van Nederland. Menno de Vries kwam heel dicht in de buurt en kwam net één kilometer te kort om Bob te evenaren.

Bob Landman is de Kilometer Kampioen van 2015.

Kilometer Kampioen 2017

De Kilometer Kampioen van 2015 bleek zo'n succes dat Treinreiziger.nl besloot het evenement ook in 2017 te organiseren. Maar liefst 110 deelnemers deden mee met de tweede editie. 

Dit keer mochten de deelnemers ieder traject twee keer afleggen. Daardoor konden deelnemers meer kilometers afleggen met snelle intercity's. En dat was te merken! Koen Nijbroek wist op papier zelfs een planning te maken met 1979 kilometer. Zijn planning bevatte echter een aantal zeer kritische aansluitingen. Daardoor leek het onwaarschijnlijk dat hij zijn planning zou kunnen realiseren. Maar niets bleek minder waar: Koen wist zijn volledige planning waar te maken, en daarmee dus 1979 kilometer af te leggen. Een zeer bijzondere prestatie. En daarmee won Koen de tweede Kilometer Kampioen wedstrijd. 

Koen Nijbroek, winnaar van de Kilometer Kampioen 2017