Kilometer Kampioen 2015

De Kilometer Kampioen is in 2015 voor het eerst georganiseerd. Het is toen bedacht als éénmalig evenement om het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl te vieren. 70 treinreizigers gingen de uitdaging aan om in 24 uur zo veel mogelijk kilometers te maken.

Bij deze eerste editie mocht je ieder traject maximaal één keer afleggen, uitgezonderd Zwolle - Meppel en Roermond - Sittard. Op papier had Matthias Huijgen de beste planning met 1635 kilometer. Maar het zat hem niet mee: al direct zijn eerste aansluiting ging verloren. Bob Landman wist de wedstrijd te winnen met 1593 kilometer, en werd daarmee uitgeroepen tot meest fanatieke treinreiziger van Nederland. Menno de Vries kwam heel dicht in de buurt en kwam net één kilometer te kort om Bob te evenaren.

Bob Landman is de Kilometer Kampioen van 2015.

Kilometer Kampioen 2017

De Kilometer Kampioen van 2015 bleek zo'n succes dat Treinreiziger.nl besloot het evenement ook in 2017 te organiseren. Maar liefst 110 deelnemers deden mee met de tweede editie. 

Dit keer mochten de deelnemers ieder traject twee keer afleggen. Daardoor konden deelnemers meer kilometers afleggen met snelle intercity's. En dat was te merken! Koen Nijbroek wist op papier zelfs een planning te maken met 1979 kilometer. Zijn planning bevatte echter een aantal zeer kritische aansluitingen. Daardoor leek het onwaarschijnlijk dat hij zijn planning zou kunnen realiseren. Maar niets bleek minder waar: Koen wist zijn volledige planning waar te maken, en daarmee dus 1979 kilometer af te leggen. Een zeer bijzondere prestatie. En daarmee won Koen de tweede Kilometer Kampioen wedstrijd. 

Koen Nijbroek, winnaar van de Kilometer Kampioen 2017

Kilometer Kampioen 2019

De derde editie van de Kilometer Kampioen werd in 2019 georganiseerd. Een spannende editie met maar liefst 150 deelnemers. Opmerkelijk genoeg bleken de eerdere winnaars exact dezelfde planning te hebben. Alhoewel die planning kansrijk was, bleek vertraging roet in het eten te gooien.

En daar hadden best veel deelnemers last van. Tal van deelnemers moesten uiteindelijk afwijken van hun planning. Voor veel deelnemers was het zweten. Niet alleen omdat de dag anders liep dan velen hadden gepland, maar ook omdat het kwik steeg naar 32 graden.

Uiteindelijk wist Oscar van Oorschot de derde editie te winnen. Hij wist gedurende 18 uur 1413 unieke kilometers af te leggen. Het was daarmee de eerste editie die geen 24 uur duurde. Voor een kortere editie werd gekozen omdat er 's nachts tegenwoordig steeds minder treinen rijden, en het risico op dezelfde planningen daarmee te groot werd.

Oscar van Oorschot, winnaar van de Kilometer Kampioen 2019