Veel gestelde vragen Kilometer Kampioen

Vragen over de aanmelding

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Wees er snel bij, want vol = vol. We verwachten dat de inschrijving ergens tussen 23 juli en 1 augustus zal sluiten, omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Ik heb een NS abonnement (Weekend Vrij). Kan ik die gebruiken?

Ja, je kan je dan aanmelden zonder treinkaartje voor 10 euro. 

Vragen over de trajecten

Mag je Zwolle - Meppel 2x afleggen per intercity?

Ook hier is de regel dat het traject alleen 2x mee telt als het één keer  een trein overal stopt, dus te Meppel. Dus nee, je kunt het traject niet twee keer met een intercity afleggen, tenzij de intercity één keer te Meppel stopt.

Hoe zit het met Amsterdam Centraal – Amsterdam Sloterdijk?

Sommige deelnemers vragen zich af hoe het zit met Amsterdam Centraal – Sloterdijk. Dit omdat er te Sloterdijk sporen op verschillende niveaus liggen die naar Amsterdam Centraal gaan. We zien Amsterdam Centraal – Sloterdijk echter als één traject.

Kan ik de hogesnelheidslijn twee keer afleggen?

Elk traject telt maximaal 2x mee, mits het traject één keer is afgelegd met een trein die op het betreffende traject op elk station heeft gestopt. En dit is op de hogesnelheidslijn niet mogelijk. Immers, de Intercity Direct stopt nooit in Hoofddorp, Rotterdam Lombardijen of Breda Prinsenbeek. Daarom telt de HSL maar 1x mee.

Wat is precies een traject?

Een traject loopt van knooppunt of splitsing  naar knooppunt of splitsing.

Op de scorekaart staan alle trajecten uitgewerkt. Scorekaart kun je hier downloaden. Of hier een versie via Google Sheets.

En hoe zit het met Amersfoort - Apeldoorn?

Op dit traject rijden geen stoptreinen, maar er zijn wel tussenstations. Dit geldt ook tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen/Veenendaal de Klomp. Om het eenvoudig te houden geldt ook hier dezelfde regel: tet traject telt alleen twee keer als één van de twee keren de trein op elk station stopt. Je kan dus wel Ede-Wageningen - Amersfoort - Apeldoorn afleggen. Maar een retourtje met de intercity Apeldoorn - Amersfoort kan niet. Of althans, dit telt dan niet twe keer mee.

Vragen over de planning

Hoeveel tijd heb ik nodig op meldpunt Zwolle?

Het bezoek aan de stempelpost zelf zal snel gaan. 1 a 2 minuten bij de stempelpost is voldoende. 

Wanneer start de wedstrijd?

Je hebt maximaal 24 uur de tijd om de kilometers voor de wedstrijd te maken. Je mag zelf een tijdstip kiezen wanneer de 24 uur van start gaan. De 24 uur moeten plaats vinden tussen 16 september 0:00 uur en 4:00 van start gaan. (Als je mee doet aan de 12 uurs editie mag het tussen 0:00 uur en 12:00 uur zijn.)

Mag ik afwijken van mijn ingestuurde planning?

Uiteraard. Als de omstandigheden er naar zijn kan je uiteraard van je planning afwijken. Je mag de starttijd niet aanpassen als je eenmaal gestart bent.

Kan ik mijn starttijd wijzigen?

Je moet vooraf je starttijd doorgeven, uiterlijk 9 september via dit formulier. Nadien kun je het wijzigen mits je niet vertrokken bent en de wedstrijdleiding vooraf informeert. 

Zijn er mogelijkheden voor bonuskilometers?

We hebben hier voor 2023 toch vanaf gezien.

Hoe werkt de scorekaart en waar kan ik hem downloaden?

Op de scorekaart zie je alle trajecten die Nederland heeft. Je vult in welk traject je aflegt en hoe vaak. Dan zie je hoeveel kilometer je aflegt. Als je van Amsterdam Centraal naar Utrecht reist, vul je dus de volgende trajecten in:

  • Amsterdam Centraal – Amsterdam Muiderpoort
  • Amsterdam Muiderpoort – Duivendrecht
  • Duivendrecht – Amsterdam Bijlmer
  • Amsterdam Bijlmer – Breukelen
  • Breukelen – Utrecht Centraal

Controleer goed of je geen enkel traject vergeet in te vullen. Scorekaart kun je hier downloaden.

Mag je een traject 2x met een Sprinter / stoptrein afleggen?

Ja, dat mag.

Moet de trein stoppen in Rotterdam Stadion of Heerenveen IJsstadion?

Nee. Het gaat om de stations die in de reguliere dienstregeling dagelijks tenminste één keer bediend worden. Dus hoeft niet in een evenementen station te stoppen.

Mag ik lopen van Den Haag Centraal naar Den Haag HS?

Ja, dat mag. Die kilometers tellen alleen niet mee.

Maakt het uit of ik eerst een Sprinter of Intercity neem?

Nee, als je twee keer een traject aflegt, maakt het niet uit of de eerste of tweede keer de trein op alle tussen gelegen stations stopt. Leg je het traject maar 1x af? Dan mag je uiteraard ook gebruik maken van intercity's.

Andere praktische vragen

Hoe werkt de scorekaart en waar kan ik hem downloaden?

Op de scorekaart zie je alle trajecten die Nederland heeft. Je vult in welk traject je aflegt en hoe vaak. Dan zie je hoeveel kilometer je aflegt. Als je van Amsterdam Centraal naar Utrecht reist, vul je dus de volgende trajecten in:

  • Amsterdam Centraal – Amsterdam Muiderpoort
  • Amsterdam Muiderpoort – Duivendrecht
  • Duivendrecht – Amsterdam Bijlmer
  • Amsterdam Bijlmer – Breukelen
  • Breukelen – Utrecht Centraal

Controleer goed of je geen enkel traject vergeet in te vullen. Scorekaart kun je hier downloaden.

Wanneer krijg ik het treinkaartje en mijn t-shirt?

Begin september.

Zijn er mogelijkheden voor bonuskilometers?

Nee, we hebben besloten om hier toch vanaf te zien.

Waar komt het meldpunt / stempelpost Zwolle?

Tussen 11 en 15u* dien je in  Zwolle te komen bij het meldpunt / stempelpost. Het bezoek aan de stempelpost zelf zal snel gaan. 1 a 2 minuten bij de stempelpost is voldoende. * = We streven een marge aan te houden van 5 minuten, dus van 10:55 tot 15:05. De precieze locatie krijg je nog te horen.

Kan ik als Belg of Duitser meedoen?

Ja. Meld je gewoon aan via de website. Als betalen niet lukt, nemen we contact met je op, en sturen we ons IBAN-nummer toe.